Ev Baklavası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Ev Baklavası

Mesaj tarafından Admin Bir Paz Ocak 10, 2016 7:20 pm

Ev baklavası öncelikle dışarıda satılan baklavalardan biraz değişiktir diyerek lafımıza başlayalım. Nedenine gelecek olursak evde dışarıda satılan baklavaların hamurları kadar ince hamur açılamamaktadır. Bu sebeple evde yapılan baklavaların hamurları biraz daha kalın olur ve 1 baklavada normalde 40 kat hamur kullanılıyorsa ev baklavasında 20 kat kullanılır. Tabi bunun nedenlerinden biride bir fabrikada baklava yapılırken çok hamur açılacağı için sürenin bir önemi yoktur fakat evde annelerimiz o kadar uğraşamazlar ve çokta uzun sürdüğü için elleride alışık olmadığı için bu işlemde biraz daha zorlanabilirler. Sitemizde ilerleyen günlerde ev baklavasının nasıl yapıldığı hakkında anlatımlı bir konu yayınlayacağız ve sürekli farklı baklava tarifleri vereceğiz sizler için.

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 458
Kayıt tarihi : 02/01/16

Kullanıcı profilini gör http://www.beyazfilm.net/turkce-dublajli-filmler

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz